Rainline – Най-добрата Шведска отводнителна система

Lindab Rainline – изборът на професионалистите!

Lindab Rainline е цялостна – завършена, система за водоотвеждане, приложима за всички видове скатни покриви. Елементите са изработени от горещопоцинкована стомана със защитно полиестерно покритие от двете страни, което осигурява висока устойчивост на атмосферни влияния, много добра протекция от корозия и атрактивен финиш. Системата се отличава с най-високо качество на суровината и крайния продукт, както и лесен, интуитивен, и бърз монтаж.

Lindab – Rainline, се произвежда напълно автоматизирано, с перфектна повтаряемост на размерите и геометрията на компонентите. Това е изключително важно, за да се постигне 100% водоплътност на сглобките.

steelСуровината 

Технологията за производство е съществен фактор при избора на водоотвеждаща система. Всички елементи на Lindab Rainline са изработени от горещопоцинкована Шведска стомана с дебелина от 0,60 до 0,75 мм. и полиестерно покритие. Суровината – гладка рулонна стомана, е с предварително  нанесени всички защитни слоеве още преди от нея да започнат да се оформят отделните елементи. Това позволява равномерното защитно покритие дори в трудно достъпни места.

Размериr size proba

Системата се предлага в 3 размера. Можете да избирате между улуци с диаметър 125 или 150 мм. в комбинация с тръби 87 или 100 мм.

Предлагаме и възможност за комбинация на двете системи – улуци 125мм. с водостоци 100мм. или улуци 150мм с водостоци 87мм. Това се постига чрез изработването на нестандартна водосточна кутия.

Lindab ви дава възможност и за отводняване на големи индустриални покриви с изключителният си продукт – система с диаметър на улука 190 мм. и тръби 120 мм! Разбира се, отново в комбинация със всички необходими аксесоари, включително  здрави носещи скоби от плътна стоманена шина!!!

Цветове

Lindab Rainline предлага богат избор от цветове – общо 12.

Стандартни:

Керемидено червено (8004), Червено (3009), Кафяво (8017), Сиво (7011), Тъмно сиво (7016) и Черно (9005)

Специални:

Бяло (9002), Сребристо (9006) и Антрацит (7037)

Мат:

Кафяво (8017), Тъмно сиво (7016) и Черно (9005)

img
Кликнете за да увеличите!

Носещи скоби – “Здрави като стомана!”

Скобите за закрепване на улука, са едно от основните предимства на системата. Те са изработени от здрава стоманена шина с дебелина 5 мм. Предлагаме няколко модела с различна геометрия, които могат да отговорят на всяко ваше изискване. Най-често използваните са KFL – скоба с дълго рамо, която ви дава възможност да регулирате не само наклона на улука но и позицията му по хоризонтала, и KFK – скоба за фиксиране към вертикална челна дъска.

kfl35_kfm   kfl_kfm_dw  KFK_Fascia_Bracket kfk

Особености на монтажа

При монтажа на системата, не се изискват никакви спойващи или уплътняващи смеси, които имат необходимост от време за съхнене и набиране на якост преди експлоатация. Снаждането на улуците става чрез скоба с гумено уплътнение. Водосточните тръби и аксесоарите към тях са муфирани, а скобите за закрепването им към фасадата се фиксират с винтове. За фасади с топлоизолация предлагаме и скоби, които се монтират със стоманен шиш. В повечето случаи не са необходими специализирани инструменти. Инсталацията може да се извърши и от неспециалисти чрез следване на подробната инструкция.

30 години гаранция

За разлика от повечето други системи, които са с гаранция от 10-15 години, Lindab Rainline ви дава 30 години гаранция против корозия.

Ново от 2018 г. !!!

Lindab въвежда два нови цвята – тъмно сиво в RAL 7016, със стандартен гланцов финиш и Антрацит, RAL 7037, с матиран финиш.

Rainline_kotlíkrainline colours  rainline sror colours

img_5072 img_5088 img_2740 img_2743 czech_topline_rainline_0595

img_3572 img_3584 dsc_0005 dsc_0014img_3063

Допълнителна информация:

Lindab Rainline – премиум система за водоотвеждане. (брошура, език: BG)

Упътване за монтаж. (брошура, език: EN)

Упътване за монтаж. (видео)

Техническа информация. (брошура, език: EN)

Детайл при стреха. (снимки, 14.1 MB)


Вие сте търговец на строителни материали и желаете да дистрибутирате нашите продукти!?

Пишете ни на svilen.mladenov@lindab.bg или се свържете с нас на 0885 603 409