Шведски сглобяеми къщи

Lindab Familyline e концепция за жилищно строителство с метална носеща конструкция.

Съвременните високи изисквания за уютен дом изискват модерен подход и интелигентни строителни решения. Развитието на технологиите ви дава достъп до системи, чрез които не се налага да чакате продължително строителство, без да рискувате с лошо изпълнение, скрити дефекти или временни решения. Сградите на Lindab са продукт на десетилетия опит натрупан в суровия скандинавски климат, който доказва отличното качество на материалите и устойчивостта на технологията. Lindab комбинира добрите съвременни практики и създаде Familyline – концепция за жилищно строителство, която прави дома ви комфортен, сигурен и енергийно ефективен.

Предимства на строителната система

Системата на Lindab се състои от уникална конструкция с тънкостенни профили, термоизолация (минерална вата) както и фасадни и интериорни гипсови плоскости. Това позволява бързо и финансово изгодно строителство на къщи.

безспорни ползи

 •  Поцинкованите профили
  са устойчиви на влага, гъбички и гниене. Стоманата е перфектна за изграждане на скелетна конструкция.
 •  Устойчивост и дълготрайност
  Стоманата не се усуква при изсъхване като дървото. Няма опасност да бъде нападната от червеи или гризачи и то без допълнителна обработка с вредни за човешкото здраве химикали.
 •  Комплексност
  Системата позволява изграждане и на сгради с повече от 1 етаж.
 •  Ограничаване на термичните мостове
  Дава възможност за употребата на Lindab RY профили с перфорация по дължина, увеличаваща термичното супротивление.
 •  Бързо строителство.
  Благодарение на модерните технологични решения, имате възможност да реализирате сложни конструкции за много по-малко време.

katalog_lindab_montovane_domy-5.gif

Знаехте ли, че…?

 • Поцинкованите стоманени профили нямат необходимост от допълнителни покрития.
 • сухото строителство ви позволява да изградите дома си по-бързо и безопасно.
 • технологията притежава превъзходни топлоизолационни характеристики ( до U = 0.101 W / m2K)
 • металните конструкции са много по-устойчиви на земетресения (до 7-ма степен по скалата на Рихтер)
 • къща с метална конструкция може да се завърши напълно в рамките на 2-3 месеца.
 • стените са по-тънки при еквивалентни изолационни показатели, което води до повече използваема площ.
 • металните къщи на Lindab са устойчиви на огън
 • притежават отлични акустични параметри
 • при строителството се влагат само екологично чисти материали
katalog_lindab_montovane_domy-15.jpg

Приблизителна цена за едноетажна къща

Индикативната стойност на завършена до етап груб строеж нискоенергийна сглобяема къща от Lindab, е в границите между 600 – 700 евро/кв.м. без ДДС*, в зависимост от архитектурата и качеството на материалите вложени в довършителните работи.

Цената е комплексна, за обект до етап “Груб строеж”, с 10 см. външна изолация и мазилка, както и напълно завършена покривна система с отводняване. Можем да ви предложим и оферта за напълно интегрирана вентилационна система с рекуперация на отработения въздух – всичко необоходимо за комфортно обитаване!

* Цената е актуална към 01 май 2023 год.

katalog_lindab_montovane_domy-14.jpg

Предимства пред други строителни системи

 • Устойчивост на вложените материали
  Стоманата е материал, който не може да ви разочарова. Тя е стабилна, надеждна и не си променя формата и характеристиките както дървото. През целия си жизнен цикъл, дървото се напуква, осуква, изсъхва и страда от нападения на вредители, които съкращават живота му.
 • ОГЪН? Не-е-е! 
  Използваме модерни, неподдържащи горенето материали във всички слоеве на конструкцията, които съответстват на най-строгите противопожарни норми.
 • Проблеми с остатъчна строителна влага? НЕ! 
  Основното строителство не включва мокри процеси, което намалява остатъчната строителна влага до минимум.
 • Мухъл? НЕ! 
  Системата на Lindab използва поцинковани стоманени профили, минерална вата и армирани гипсови плоскости. Тези продукти са устойчиви на влага и позволяват преминаването на водни пари. Системата е подходяща за хора страдащи от алергии.
 • Вредители? НЕ! 
  Влагаме материали, които не могат да бъдат използвани като храна за вредителите.
 • Загуба на топлина? НЕ! 
  Термоизолацията се полага на ролки или плочи между носещите профили. Процесът е лесен, интуитивен и дава възможност ефективността да бъде ревизирана преди монтаж на финишните слоеве.

Референтен обект от България, можете да разгледате на този LINK

Чрез системата на Lindab, могат да се постигнат изключително добри показатели за топлопреминаване на ограждащата конструкция, което води до отличен комфорт на обитаване. Едно от предимствата е по-малката дебелина на ограждащата конструкция. На изображението по-долу, можете да видите сравнение между стена на сглобяема къща Lindab и алтернативна по топлоизолационни характеристики система с тухли и EPS изолация. Разликата в дебелината е 20 см.!!! При къща с обща площ 100 кв.м(10х10)., ще спечелите допълнителни 8 кв.м. използваема площ, което е… цяла баня!!

Можете са се свържете с нас на 0885 603 409