Seamline – покрив със стоящ шев (двоен фалц)

naweb_00001Хармонично и пълно решение

Фалцираният покрив е вечен, елегантен и многофункционален. Той отразява ултрамодерната архитектура в комбинация с езика на формите от XVIII и XIX век. Материалът от който се прави двойно фалцирания покрив – специална гладка стомана, доказва своя голям естетически потенциал.

Системата Lindab Seamline може да се адаптира към всякви форми и дава на архитектите пълна свобода на тяхното изразяване. Материалът предоставя нови възможности за един по-изразителен архитектурен изказ, в комбинация с икономическия аспект от гледна точка на ниските разходи по поддръжка. Препоръчва се за изработка на покриви, налагайки се чрез своята издръжливост, приложимост за всякакви архитектурни форми и красива визия.

Lindab предлага няколко типа специални стомани и специфични сплави, подходящи за обшивка на покривни и стенни повърхности с листов метал. Различното при този вид покритие е, че са необходими суровини с висока еластичност и минимален т.н. spring-back(англ.). Това позволява направата на здрави и водоплътни шевове, които не се отварят от циклите на линейни разширения. Също така, се намаляват т.н. “бликове” – изтумбвания и неравности в следствие на линейните разширения на метала. Меките суровини позволяват и покриването на обли повърхности като кубета на църкви, сводове и др.

Предимства на фалцирания покрив:
• техника подходяща за покриване на всякакви геометрични форми
• 6 градуса минимален наклон на повърхността
• ниски разходи за поддръжка
• дълъг живот
• богата гама от цветове

 

lindab-roof-seamline-2 lindab-seamline-3 lindab-seamline-5 lindab-seamline img_1830 img_1832 56 lindab_building_systems_seamline