Какво трябва да знаем за покривите с Метални Керемиди!?

Здравейте!

В този пост, решихме да съберем всичко най-важно, което е необходимо да знаете за Метални Керемиди. Повечето от написаното по-долу, отговаря на голяма част от въпросите, които задават нашите клиенти ежедневно.

Какво трябва да знаем за металните керемиди:

Ниско тегло на покривната система = ниско натоварване върху конструкцията!
Металните керемиди тежат само 5 кг./кв.м. Покрив от 150 кв.м., с метални керемиди ще тежи само 750 кг. Ако бъде изпълнен с битумни керемиди, ще тежи приблизително 1500 кг., а с керамични или бетонни – цели 6750 кг!!! Често, това тяхно качество е определящо при избор на покритие за ремонт на стари сгради без подмяна на дървената конструкция.

Устойчивост на огън
Металните керемиди се изработват от 100% негорими суровини. Алтернативи като битумните системи се изработват от силно запалими петролни деривати.

Екологичност и чистота
При монтаж на метална покривна система не се отделят никакви отпадни продукти, които да оставят следи върху околната среда. Не се използват лепилни смеси, нито имат свободно положени посипки, които да се ронят и запушват отводнителните системи.

Водоплътност и едроплощност
Металните керемиди са едроплощно покритие с идеална, плътна сглобка. Листите са с 1100 мм. покривна ширина, а дължината е средно 2200 мм., т.е. 1,36 л.м. фуги за кв. м. покривна площ. При често срещан модел бетонни керемиди, фугите са 7 л.м./кв.м!
80% по-малко фуги, 80% по-малка възможност за навлизане на вода!

Гладка повърхност
Гладката повърхност на металните керемиди не позволява задържане на замърсявания, образуването на мъхове, плесени и лишеи. Листа, прах и други естествени замърсявания се отмиват лесно дори при слаб валеж.

Устойчивост на резки температурни промени
Стоманата е еластичен и здрав материал, изключително устойчив на резки температурни промени. Керемидите изработени от метал не попиват вода, не се ронят от повърхностно обледяване и не образуват микропукнатини в следствие на температурните цикли.

Перфектна геометрия и бърз монтаж
Металните керемиди са с постоянна геометрия. В процесът на производство не преминават през интервенции, които могат да доведат до деформации. Сглобките си пасват идеално а монтажът е бърз и интуитивен.

Сигурни дори при нисък наклон
Металните керемиди могат да се полагат при покриви с 14 градуса минимален наклон. При определени условия, могат да гарантират водоплътност дори при покриви с наклон от 8 градуса!

Устойчивост на градушки и ветрове
Керемидите се монтират върху двойна дървена летвена скара чрез самонарезни винтове с гумено уплътнение, което ви гарантира висока издържливост на бурни ветрове. Синусоидалната геометрия спомага за устойчивостта на градушки, като разсейва кинетичната енергия на зърната.

Не шумят
За разлика от покриви с термопанели или профилирана трапецовидна ламарина, системите с метални керемиди се монтират върху скара от дървени летви, които са през разстояние 30-40 см. Листите захванати с винтове, с метална шайба и гумено уплътнение, стъпват плътно върху тях като това не им позволява да вибрират и издават досаден шум при силен валеж.

Системни решения
Lindab ви предлага не просто метални листи а завършена покривна система, с всички необходими обшивки, крепежни, вентилационни елементи и аксесоари.

Сигурна гаранция
При покупка на покривна система получавате сертификат за 15/30 години гаранция против корозия, издаден от Lindab. При евентуален проблем, ще комуникирате с мощна организация, която има административен и финансов капацитет да отговори на вашите нужди. Компания, която цени реномето си!

Богатство от цветове и покрития
Lindab предлага 3 типа структура на финишното полиестерно покритие в богата палитра от цветове! Можете да избирате между повече от 36 нюанса!

Еластичност
Металните керемиди са еластични, което ги прави перфектни за полагане върху обли повърхности или реновиране на стари покриви с неравности.Това е много голямо предимство ако се вземе предвид факта, че много малка част от покривите се изпълняват със суха дървесина. В процеса на съхнене, дървените греди се пукат, осукват и кривят, като това се отразява върху правилната геометрия на скатовете. Често се образуват вдлъбнатини или изтумбвания, които разместват традиционните бетонни или керамични керемиди.