Обект с метални керемиди Lindab SKANE

Здравейте отново!

В този пост, бихме искали да ви разкажем за реализиран обект с метални керемиди модел SKANE.

 Сградата бе изпълнена през 80-те години, с гладка ламарина по т.н. технология – “летвена обшивка”. Наподобява “двоен фалц” но отделните листи не са свързани пряко един с друг а са ограничени от дървена гредичка с прбл. размери 50/50mm. Всеки лист ламарина се огъва под формата на тава между две такива дървени греди а след това се монтира елемент, който подобно на капачка, покрива гредата и свързва листите един с друг по наклона.  Получават се едри, ясно изразени дори при поглед от разстояние сглобки. Технологията е била подходяща при работата с дебели листови метали.

Обектът се намира в Стара Загора

 

След вземане не марки, пристъпихме към остойностяване на проекта, което извършваме чрез софтуера LinRoof. Програмата генерира количествени сметки и монтажни планове на листите, което е изключително ценно при сложни проекти като този.

Скатовете са общо 16 а чистата покривна площ над 350 кв.м. В случаи като този, често се работи с нестандартни размери на листите за да се оптимизира количеството на керемидите и разбира се – крайната цена! На този обект бяха доставени листи с 28 различни дължини.

 

 

 

Кликни за да увеличиш

Благодарение на LindRoof, изготвяме индивидуални монтажни планове за всеки скат, което ни позволява да разделим доставката на палети предназначени за точно определени зони или скатове. Това улеснява значително организацията на работните процеси както и отчетността и следенето на наличностите.

 

Техническото решение, предложено от екипа на Lindab, се състоеше от 2 типа конструкции. На определени места се моделираха скатовете чрез дървена конструкция, дъсчена обшивка, пародифузна мембрана и летвена скара – стандартен детайл при полагане на метални керемиди.

Там, където не се наложи промяна на геометрията, върху съществуващата обшивка се положи пародифузна мембрана. Функцията на мембраната бе да ограничи контакта на влажният атмосферен въздух, който непрекъснато циркулира под керемидите, със старата ламарина и по-нататъшното гниене на стария метал. Съществуващите летви по наклона се запазиха, като се необходимото пространство за вентилация. Монтираха се елементи за вентилация на подпокривното пространство.

 

 

 

 

 

 

 


На тази снимка, можете да видите изпълнена обшивка на челна дъска и подулучна пола.

Фунцията на обшивката за челна дъска е да я предпази от атмосферните влияния.

Подулучната пола служи за откапване на евентуален конденз, който се стича по пародифузната мембрана. В случай, че не се изпълни, тази откапна вода би влизала в “джоба” между обшивката и челната дъска.

 

 

Водоотвеждането на този обект е изпълнено със система Rainline и скоби с дълго рамо. За да се предотвари навлизането на гризачи или гнезденето на птици под керемидите, отвора на летвената скара се затваря с перфорирана лента.

Улуците са с дебелина на стоманата 0,60 mm. и високоустойчиво покритие, с 30 години гаранция против поява на корозия. Системата предлага избор от 10 цвята, 3 размера и 4 типа скоби за монтаж към покривната конструкция.

 

Lindab предлага всички необходими обшивки и аксесоари за завършване и правилно функциониране на вашата покривна система!

Надулучната пола служи за отвеждане на подлизнала вода под първата керемида в улука, което е често срещано явление при насрещен вятър и валеж. Също така, предпазва първата летва от обмокряне и гниене.

Гребенът не позволява на птици да навлизат през високата гофра на керемидата и да гнездят под покритието.

Моделът на металните керемиди е SKANE, с 39 мм. височина на вълната. Дебелината на стоманата е 0,50mm. а полиестерното покритие е с матов финиш.

Гаранцията на металните керемиди е 15 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодарим Ви за отделеното внимание и се надяваме в случай, че имате необходимост от повече информация, да се свържете с нас!

Желаете да дистрибутирате наши продукти!? Вижте ТУК

Как се произвеждат метални керемиди можете да видите ТУК

Актуална ценова листа за метални керемиди можете да смъкнете от ТУК


Можете да се свържете с нас чрез контактите в този сайт или формата по-долу: