Как се монтира водосточно казанче!?

Водосточното казанче е най-важният “възел” в системата на покривното отводняване. Правилният монтаж е изключително важен процес, при който могат да се допуснат редица грешки, които да повлиаят негативно на функционирането и. За съжаление, тези грешки изобщо не са рядкост, дори напротив – поради всеобщото понижаване на качеството на труда се превръщат в закономерност!

Водоотвеждащата система на Lindab е изключително лесна за монтаж. Сглобките са механични, не са необходими никакви спойващи или уплътняващи смеси. Улуците се съедининяват чрез скоба с гумено уплътнение а колената и водосточните тръби са предварително муфирани. Единственият детайл, който изисква обработка на място е направата на отвор за оттичане на водата.

Този отвор трябва да бъде достатъчно голям ,за да поеме не само водата от улука, но и да позволи през него да преминат листа или други замърсители на покривното покритие. Също така, трябва ръба при сряза да се подгъне така, че да не позволява на водата да подлизне по долния ръб на улука.

За направата на отвора е необходимо да се използват ножици за ламарина. Стоманата с полиестерно покритие не бива да се реже с ъглошлайф защото той нагрява и прогаря защитния слой от цинк, при което бързо започва образуването на ръжда.

Как правилно се оформя отвор за водосточно казанче!? Вижте на снимките!